
-
Priprema10 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
U većoj posudi izmiješajte grčki jogurt, pastu od paradajza, pastu od paprike, maslinovo ulje, so, bijeli luk u prahu i svježe mljeveni biber. Dobro sjedinite da dobijete glatku smjesu.
Dodajte piletinu. Umasirajte marinadu. Pobrinite se da svaki komad mesa bude ravnomjerno obložen. Pokrijte posudu folijom ili poklopcem i ostavite u frižideru najmanje 2 sata, a najbolje preko noći, kako bi meso upilo sve arome.
Pileće karabatake stavite na rešetku roštilja i pecite ih oko 6–8 minuta sa svake strane, dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju i dok sokovi koji izlaze iz mesa ne budu potpuno bistri. (Unutrašnja temperatura mesa treba biti oko 75°C ako koristiš termometar.)
Gotove karabatake skinite sa roštilja, pustite ih da odmore 5 minuta pa poslužite uz svježu salatu, pečeno povrće ili hljeb.
Pileći karabatak sa roštilja
Sastojci
Follow The Directions

U većoj posudi izmiješajte grčki jogurt, pastu od paradajza, pastu od paprike, maslinovo ulje, so, bijeli luk u prahu i svježe mljeveni biber. Dobro sjedinite da dobijete glatku smjesu.

Dodajte piletinu. Umasirajte marinadu. Pobrinite se da svaki komad mesa bude ravnomjerno obložen. Pokrijte posudu folijom ili poklopcem i ostavite u frižideru najmanje 2 sata, a najbolje preko noći, kako bi meso upilo sve arome.

Pileće karabatake stavite na rešetku roštilja i pecite ih oko 6–8 minuta sa svake strane, dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju i dok sokovi koji izlaze iz mesa ne budu potpuno bistri. (Unutrašnja temperatura mesa treba biti oko 75°C ako koristiš termometar.)

Gotove karabatake skinite sa roštilja, pustite ih da odmore 5 minuta pa poslužite uz svježu salatu, pečeno povrće ili hljeb.